Postřehy ze života a věci k zamyšlení a povzbuzení

Příběh zemědělce

19. 9. 2017 6:00
Rubrika: k zamyšlení

Byl jednou jeden zemědělec, který vyšlechtil excelentní kukuřici. Každý rok vyhrával ocenění za nejlépe vypěstovanou kukuřici. Jednou jeden novinář s ním udělal rozhovor a naučil se od něj něco zajímavého z toho, jak ji pěstuje. Novinář objevil, že se dělil o svá semena i se sousedem. Novinář se zeptal: "Jak si můžete dovolit se dělit o svá semena i se sousedem, který navíc také každý rok se účastní stejné soutěže s spolu s vámi?"

"Pročpak?" odpověděl farmář, "Cožpak nevíte?" Vítr roznáší pyl z kukuřice po širém okolí z pole na pole. Když můj soused bude pěstovat horší kukuřici, tak křížení pylu způsobí, že kvalita mojí kukuřice bude plynule degradovat. Pokud chci vypěstovat dobrou kukuřici, tak musím pomoci svému sousedu také vypěstovat dobrou kukuřici.

Stejné je to s našimi životy... Ti kteří chtějí prožít smysluplné životy a v pořádku, tak musí pomoci obohatit životy druhých, neboť hodnota života je měřena životy, kterých se dotkne. A ti, kteří se rozhodli být radostní, tak musí pomáhat dalším najít radost, neboť blaho každého je spjato s blahem všech.

Nikdo není opravdový vítěz, dokud my všichni nejsme vítězi.

 

Zobrazeno 1176×

Komentáře

MarunKa1

Moc pěkné. Jsme vzájemně propojeni, ovlivňujeme se navzájem - jako hlava není oddělená od nohy, ale sdílí s ní, tak je to nejen v Těle Kristově, ale i s těmi , kteří žijí "mimo Život".

jenda-84

super článek, díky

EvaHavlátová

Krásný praktický duchovní obraz:-)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz