Postřehy ze života a věci k zamyšlení a povzbuzení

Návrat ztracených příležitostí

23. 10. 2009 20:14
Rubrika: k povzbuzení

Joel Osteen

 

Když se podívám zpětně na svůj život, tak vidím nějaké příležitosti od Boha, které jsem minul nebo patřičně nevyužil. Možná jsi na tom úplně stejně. Pokud ano, tak tě chci povzbudit. Nežij ve zklamání. Nenech těm promarněným příležitostem, aby tě zklamali nebo odradili jít dál. Bůh je mnohem větší než tvoje ztracené příležitosti. Stále tě může dostat na místo, kde máš být ve svém životě!

 

Už jsi někdy použil GPS nástroj ve svém autě? Zadáš do něj cílovou adresu, kam se chceš dostat, a GPS spočítá a nalezne nejlepší trasu. Můžeš třeba uhánět autem a při své nepozornosti úplně minout ulici, kam máš odbočit, ale to ještě neznamrná, že se už nikdy nedostaneš do svého cíle. Neboť GPS okamžitě přepočítá trasu na základě tvé aktuální pozice.

Bůh pracuje podobným způsobem. Neustále nám dává směr, mluví do našich srdcí, vede nás skrze pokoj v našem duchu, ale i když někdy přeslechneme Jeho instrukce, což se nám čas od času stává, tak on vymyslí jinou trasu a dostane nás zpátky, kde máme být!

Miluji, co říká apoštol Pavel v dopise Filipským: „zapomínaje na to, co je za mnou, upřen k tomu, co je přede mnou...“ Co říká je, že musím odtrhnout naše myšlenky od toho, kde jsme byli, pryč z našich chyb, pryč z našich promarněných příležitostí, ale zaměřit je na to, kam směřujeme. Máme očekávat nové příležitosti na svých cestách.

Já tě dnes povzbuzuji, aby ses připravil, protože Bůh chce naplnit sny a touhy, které vložil do tvého srdce! On chce obnovit věci, které vypadaly dávno zapomenuté a ztracené. A někdy přináší tyto příležitosti zpět tak, jak by jsi nikdy neočekával, že se to stane. Možná to nebude cesta, kterou jsi si představoval, ale pokud zůstaneš otevřený, tak tě požehná víc, než si dokážeš představit.

 

GPS

 

Zobrazeno 1832×

Komentáře

Evelýna

věřím, věřím, věřím

cailin-grian

Moc díky za skvělý článek, dobré zamyšlení nad naší cestou k Němu.

markulka

Tak to teda "sedlo". Zrovna dneska ráno jsem přemýšlela nad tím, co všechno jsem už stihla za ten svůj život "potentovat" a pomalu začínala propadat beznaději, že už to snad ani nemůžu napravit;) Takže velký dík za povzbuzení.

Daliluh

Dobrý článek. Jen se lekám toho obrázku, podle něhož bych měl prudce zabočit;-).

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz